torsdag 20 september 2007

när ska regeringen ta tag i miljöproblematiken?

Redan när den första budgeten lades efter valet så lyste regeringen med sitt ointresse för miljöfrågor. När höstbudgeten nu lanserats så är det samma sak igen. När ska de rika blånissarna inse att det inte går att skjuta miljön åt sidan? Det är något vi måste börja jobba med nu, annars kommer det att gå åt skogen.

Kritiken mot regeringens bristande klimatpolitik tog bland annat upp regeringens klimatmiljardsatsning som är ett myrsteg i jämförelse med vilka åtgärder som faktiskt behövs.

- Det finns stora förväntningar på att politiker ska agera ansvarsfull och ta de beslut som behöver fattas. Människor är beredda att bidra och göra det de kan men då måste politikerna ta beslut och genomföra det som krävs för att ställa om till ett klimathållbart samhälle.

Klimatproblemen låter inte vänta på sig. För att minska utsläppen krävs ett stort batteri av åtgärder - det krävs ett teknikskifte. Det krävs att vi bygger om Sverige till att bli mer klimathållbart. Det krävs investeringar i kollektivtrafiken, alternativa drivmedel, ny elproduktion, ökad användning av biobränsle, energieffektivisering av befintliga hus.

Transporterna måste bli mer energieffektiva och drivas med förnybara och rena energikällor. Det krävs även en stor satsning på järnvägen, menade Mikaela Valtersson.

/saxat från mp.se

Inga kommentarer: