måndag 10 september 2007

genus

Jag har blivit stor. Eller, större i varje fall. Har i dagarna börjat studera på högskolan. Det är lite vuxenpoäng över det. :o)

Läser fyra kurser, alla på distans. En liten smakstart på vad som komma skall. Det känns grymt bra just nu, jag tror det är en utbildningsform som passar mig. Framförallt så är det ett nödvändigt ont om jag vill studera i en svensk högskola när jag ska bo utomlands.

En utav kurserna jag läser heter Genus, familj och socialisation i ett globalt perspektiv. Just genus är något som jag tycker verkar grymt intressant. Är ju helt klart för ett samhälle där alla är lika ställda. Tycker dock det är intressant hur vi formas in i samhällets ram på hur man bör och icke bör vara redan som spädbarn.

Miljöpartiet har genom Esabelle Reshdouni förundrat sig över hur vår jämställdhetsminister Nyamko Sabuni ställer sig till hur ojämställt det är inom vården.

Som Esabelle nämner längre ner så tycker jag det är otroligt viktigt att utbildning sker i ämnet genus. Det är något väldigt viktigt för att vi ska kunna nå målet: alla människors lika värde.

Inga kommentarer: