söndag 23 september 2007

miljön måste gå före allt

Läste följande:

"vi skall vara miljömedvetna, men miljön får inte kosta hur mycket som helst."

Jag får nog säga att jag tycker precis tvärtom. Miljön måste alltid komma i första hand, och det får kosta vad det kostar vill. För om vi inte tar ansvaret nu så kommer kostnaderna att stiga till skyarna inom en kort tid. Vi måste se långsiktigt och handla därefter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ett mycket stort problem vi står inför, nämligen att få människor att inse allvaret, med den dödliga miljöförsämringen vi närmar oss med rask takt, bl.a. på grund av emissioner från fordon med förbrännings-
motorer. Dillemmat är pengar. Så länge människor, även politiker, är så fixerade vid kostnader utan att inse vad som står på spel, så länge fortsätter mänskligheten att gå mot sin egen undergång.
Den stora faran i Sverige, är att man inte från något håll, ordentligt påtalar de negativa effekter som uppstår med fordonsgas, etanol etc. I andra länder har man uppmärksammat detta, men i Sverige är det väldigt tyst kring dessa problem. Vi har definitivt ingen anledning, att tycka att vi är världsledande inom miljötänkandet.
Kortsiktigheten styrs tyvärr i hög grad av kapitalet. Bl.a. ”etanolmaffian” (centern och bönderna), dessa tjänar på ett ökat behov av etanol. Men alla negativa effekter sopas under mattan.
Det finns enstaka forskare vilka hävdar att jorden kommer att överleva, men ”experimentet” Homo Sapiens slutar inom inte allt för lång framtid.
Det finns mycket mer att säga inom detta området, men så länge kapital, kortsiktighet och människans dumhet får råda, så känns det som att kasta pärlor inför svin. Därmed menar jag inte att man ska ge upp, men det är en enormt krävande uppgift, att övertyga de icke redan frälsta.

Mikaela Persson sa...

Väl talat!