onsdag 14 maj 2008

causes

Idag har jag gått med i två nya causes på Facebook. Den ena omnämner jag nedan.

Skriv på för papperslösas rätt till vård
Detta handlar om alla de människor som lever utanför samhällets beskydd. Människor som befinner sig i Sverige utan tillstånd att vistas här. Detta kan givetvis bero på olika saker. Oftast är det människor på flykt från krig, fattigdom, våld, naturkatastrofer. Människor som skriker efter hjälp. Det finns tiotusental papperslösa i Sverige, ingen av dessa behandlas humant i nöd av vård. Sverige bryter både mot FN-konventionen om mänskliga rättigheter och barnkonventionen. Enligt svensk lag har papperslösa inte rätt till samma vård som övriga i Svea Rike, de får betala för vården. Ett läkarbesök för 1 400 kr?! Nej, tack! En förlossning för 21 000, rimligt? Läs mer om papperslösa och namninsamlingen Vård för alla.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Knappast

Anonym sa...

Hej du. Jaså, en redan överansträngd skånsk vårdapparat ska belastas ännu mer. Tack, du, miljömupp.

Jag bara undrar - har du någon löneinkomst så att du kan betala skatt i Skåne och bidra till sjukvården här? Eller är du bidragsförsörjd?


http://sydsvenskan.se/lund/article323709.ece

Sommaren närmar sig och det innebär extrajobb för personalavdelningen på universitetssjukhuset i Lund. Under flera år har sommarmånaderna varit ansträngda.

På akutavdelningen tas endast fyra–sex vårdplatser bort, samtidigt som en stor del av den ordinarie personalstyrkan går på semester. Och inom akutsjukvården är patienttillströmningen lika hög på sommaren som resten av året.
...
”Vi kan se att det finns åtskilliga arbetspass där bemanningen än så länge ligger under miniminivå. Detta ger en mycket sårbar situation när någon till exempel blir sjuk”, skriver de i brevet till sjukhuschefen Bent Christensen.