fredag 19 september 2008

glädjens dag!


Tidigare i veckan så var det Hoppets dag på flera håll i Sverige. Stockholm, Malmö och Göteborg. Idag var det då dags för ännu en dag värd att nämnas: GLÄDJENS DAG!

En gång i månaden så får varje landskronabo, som inte är prenumerant, ett gratisnummer av HD/Landskrona Posten. Idag var det dags. Och vilken första sida! Trycksvärtan nästan jublande skrek ut de fina orden: "Sd förlorar stöd". Än roligare skulle det bli, när man öppnade tidningen och såg att de Gröna i Landskrona ÖKAT från . Detta skulle, om det varit val idag, innebära att vi fördubblade våra mandat från dagens enda till två stycken. Underbart! Jag är, som min omgivning så ofta får höra och uppleva, född optimist. Och jag ser med tillförsikt och hopp, med en stor strimma ljus, på framtiden! Valet 2010 - HERE WE COME!

1 kommentar:

Kulturbäraren sa...

Av landets opinionsinstitut var det Demoskop, som har gjort denna undersökning, som undervärderade Sverigedemokraternas stöd mest av alla opinionsinstitut inför valet 2006. I september 2006 gav Demoskop Sverigedemokraterna 1,3 procent i opinionsstöd. På valdagen samma månad var Sverigedemokraternas resultat 2,93 procent. Detta innebär att Demoskop undervärderade Sverigedemokraternas stöd med 123 procent. Så för att räkna ut Sverigedemokraternas verkliga stöd blir uträkningen: 2,23 × 14,8 procent = 33 procent.

I Landskrona Direkts mätning, som gjordes samtidigt, fick Sverigedemokraterna 19,73 procent.

http://www.landskronadirekt.com/arkivet/nyheter/0838.htm#080919_3