måndag 22 september 2008

de gröna fetdissar regeringens höstbudget

Det är härligt att se hur Miljöpartiet gång på gång knäcker den blåa regeringen. Denna gång var det dags att dissa alliansens höstbudget. Mikaela Valterssons argument att Borg föredrar att Sveriges studenter lever på nudlar och ketchup är väldigt bra. :) Höj studiebidraget, NU!

Pressmeddelande från Miljöpartiet de Gröna 2008-09-21

Regeringen satsar hellre på sänkt skatt än på utbildning

Miljöpartiet de Grönas ekonomiskpolitiska talesperson Mikaela Valtersson hade hellre sett att regeringen i sin budget satsat på studenter och gröna jobb än skattesänkningar för redan rika.


- Den moderatledda regeringen gör inte tillräckligt för att dämpa effekterna av lågkonjunkturen. I tider av ekonomisk oro skulle det ha behövts kraftfulla satsningar på utbildning och investeringar i ett hållbart samhälle som också ger riktiga arbetstillfällen. I stället prioriterar statsminister Fredrik Reinfeldt sänkt skatt för människor som redan tjänar väldigt mycket, säger Mikaela Valtersson.

- Finansminister Anders Borg har inget att erbjuda landets många studenter, vars ekonomi kraftigt försämrats de senaste åren. Regeringen ger inga signaler om att utbildning är en viktig framtidssatsning utan räknar med att studenter får sin näring från nudlar och ketchup.

- De borgerliga pratar mer om klimatet i dag, men förstår fortfarande inte vidden av det globala hotet utan satsar på enorma vägbyggen som ökar koldioxidutsläppen. Det som behövs nu är stora järnvägssatsningar och energibesparningar i miljonprogrammen, säger Mikaela Valtersson.

Mer information hittar du på [ http://www.mp.se ]www.mp.se

FÖR VIDARE INFORMATION:
Mikaela Valtersson, 070-212 91 77
Mattias Bengtsson, presschef, 0736-27 53 83

Inga kommentarer: