torsdag 13 mars 2008

sex, lögner och såpor

Såg nu imorse slutet på ett program med samma titel. "Sex, lögner och såpor". Det handlade om hur TV-industrin, och framförallt inom såpoperavärlden, riktar in sig på unga. "De är ju vår framtid". Felet är dock att i serier som Hollyoaks, Neighbours och The OC (de tre serier det pratades om i programmet) medvetet väljer ut de snyggaste och mest vältränade skådespelarna. I The OC spelas 16-åriga Ryan av 25-åriga Benjamin McKenzie. Vad ger det för intryck på de tonåriga pojkar som kollar på serien? Taniga, normalt utvecklade, pojkar. Som ser upp till en MAN som är 9 år äldre?

På tjej-sidan är det inte mycket bättre. Där har vi tjejer Mischa Barton och Rachel Bilson. I programmet jag kollade på togs det upp hur mycket pengar det läggs ner på The OC, och hur mycket de jobbar med detaljer och kameravinklar. Om du kollar på ett avsnitt av The OC så kommer du snart lägga märke till att det inte finns en enda liten missbildning i någon av de två kvinnliga huvudkaraktärerna. Mischa är alltid välsminkad, nystylad och filmad från rätt vinkel.

Det är inte konstigt att många ungdomar i dagens samhälle lider av någon form av ätstörning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Men herregud!
Så... är det fel av Benjamin att tacka ja till en roll han anser värdig att spela? Låt honom vara! Han är en fantastisk skådespelare och om folk säger att tonåringar har ätstörningar på grund av att han har muskler och ser lite äldre ut börjar jag faktiskt undra!