måndag 2 juni 2008

politiskt obunden kommunchef?

Då har det utsetts en ny kommunchef för Landskrona kommun, snart stad. Peter Billquist, fd vd för Parajett, blir ny tjänsteman att försöka leda Landskrona framåt. Socialdemokraterna protesterar då de anses att Billquist är politiskt aktiv, då han var en av sju företagsledare i Landskrona som skrev ett öppet brev till kommunfullmäktigeledamöterna och dess ersättare våren 2006. (s) anser att detta brev var en av orsakerna till att de gick så bra för m+fp+mp i valet. Jag må faktiskt hålla med om att det är suspekt. Däremot tycker jag det är grymt bra att Peter är både född, uppvuxen och boendes i Landskrona. Men, jag hade gärna sett en kvinna.

5 kommentarer:

Marko Huttunen sa...

Varför skulle en person, beroende av sitt kön, göra ett bättre jobb?

Mikaela Persson sa...

Det handlar inte om att det skulle göras ett bättre jobb om man är kvinna resp. man. Det jag menar är att det skulle varit positivt om Landskrona haft ett kvinnligt ansikte utåt, speciellt med tanke på att vi just nu har två manliga kommunalråd och ett kvinnligt.

Marko Huttunen sa...

De tre största förvaltningarnas chefer har varit, dvs Barnnämnd, Omsorgsnämnd och Vuxennämnd.

I dessa är det en massa kvinnor också.

Tycker du är ute och cyklar med åsikter om kön. Det här är 2000-talet, könet spelar ingen roll. Det är just om man gör ett bra eller dåligt jobb som är det viktiga och centrala!

Mikaela Persson sa...

Precis som du sa, det handlar om vilket jobb man uträttar. Men trots att vi lever på 2000-talet så lever vi i ett samhälle där kvinnor öppet förtrycks och diskrimineras. Något jag tycker är helt vridet och därför inte tänker ställa upp på att fortsätta med.

Marko Huttunen sa...

Menar du att någon kvinna förtryckts för att det är en man som blivit kommunchef i Landskrona?